Work eet! - Workshop Spoken Word + Eten

Welkom in de presentatie van Work Eet!

Hoe kwam ik achter het idee van "Work Eet!"?

Work Eet! is het nieuwe idee van Néstor met Vlamenco. Na een optreden met mijn gedicht "Andere Buitenlander" bij Mama´s Open Mic in het Bos, ben ik gaan babbelen met de verschillende artiesten en organisatoren. Samira Saleh, één van de mooie mensen achter de organisatie van Mama´s Open Mic, was in de keuken bezig. Het was zeer lang geleden dat ik haar had gezien en natuurlijk, van een hallo zijn we gesprongen naar een gesprek... Je kent het al.


Ineens kwamen we in de buurt van een goed idee: Workshop Spoken Word + Eten. Het klonk echt zeer goed binnen mijn hoofd! Work Eet! is een nieuw concept waar ik twee van mijn passies (Spoken Word en Eten) combineert.


Wat is precies "Work Eet!"?

Work Eet! bestaat uit een workshop over schrijven, Poetry Slam, proza, poëzie, gedicht voordragen... De duur is  +/- 1:30 uur.
Al je creatieve ideeën worden geïnspireerd door de geuren van een keuken waarin alles aan het pruttelen is. Ten slotte eten we samen zodat we goeie gesprekken kunnen uitvoeren, nieuwe ideeën delen...

Eerlijkheid: De basis

Bij "Work Eet!" wordt de prijs bepaald in bespreking met de workshop gever. De workshop gever beslist  over de prijs van zijn workshop.  Een deel van de prijs is het eten dat bepaald wordt door mezelf. Na de samenvoeging van de twee eerlijke voorstellingen, berekenen we de prijs.

Waarom "Work Eet!"?

In deze tijden waar zoveel meningen bestaan die denken dat cultuur "een luxe" is en dat cultuur "geschrapt moet worden" in onze maatschappij, wil ik met dit project een alternatieve financiële ondersteuning aanbieden aan Spoken Word artiesten, dichters, schrijvers...

In tegenstelling tot het gedachtengoed "De maatschappij moet denken dat cultuur noodzakelijk is" en blijven wachten totdat iedereen dat beseft; wil ik samenwerken zodat we alternatieve financiële wegen kunnen vinden om cultuur te realiseren. Subsidies en overheid zijn niet noodzakelijk, ze zijn een pluspunt.

Een andere reden is het feit dat ik verschillende workshops heb gevolgd. Aan het einde van de Workshops vertrekken veel mensen omdat ze een afspraak hebben of omdat ze honger hebben. De bedoeling is dat iedereen tijd maakt om samen te eten en te babbelen. Meestal komen er de beste ideeën aan tafel met een volle maag en een lekkere drank. Dit moment is ook belangrijk om een mooie interactie tussen workshop gever en workshop volger te laten ontstaan.

Vorige evenementen

6/03/2020 Het Bos Workshop / initiatie in Poetry Slam door Seckou

+

Chileense Volkskeuken.


   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Haverdrank... Dure toverdrank: Op zoek naar het antwoord van diepe vragen

Dossier: Vitamine B12

Fatphobia / Vetfobie met Samira Saleh.